ro | en
ArgumentNr. 5/2013

Pop-up architecture - spațiul public la pachet

Rezumat

Lucrarea își propune să investigheze conceptul de arhitectură pop-up în formele cele mai des practicate, și să urmarească modul în care asemenea intervenții economice, la scară mică, cu implementare rapidă și cu o implicare mai mare a oamenilor cărora li se adresează pot crea o rețea de spatii publice ce au ca prim scop agregarea umană, punând problema participării, adunării, relaționării și comunicării între indivizi.

Practic, spațiul public al vieții sociale actuale este scena singuratății omului în mijlocul semenilor săi. Mai mult, chiar proiectele de spații publice prin care se urmărește expres crearea de efecte de agregare umană și coeziune socială deviază pe parcurs de la scop și sunt mult încetinite de dificultatea implementării și urmăririi de politici și strategii care implică foarte multe variabile și actori cu varii interese (autorități, investitori, etc.).

Arhitectura pop-up se afirmă deja ca un posibil răspuns la această problemă. Derivată din meșteșugul creării de cărți care, odată deschise, recompun ingenios imagini tridimensionale, arhitectura pop-up este soi de arhitectură soft, amovibilă, montabilă/demontabilă și nomadă.

Cuvinte cheie: pop-up

Download


Alte articole

Anca Mihaela Constantin, Veronica Zybaczynski, Severică Mitrache
Efectele cercetării preliminare asupra proiectului și a derulării lucrărilor de restaurare. (2015)

Anca Mihaela Constantin
Reabilitare sustenabilă la nivelul spațiului public urban (2014)

Anca Mihaela Constantin, Livio Dumitriu
Studii si aplicatii_UPGRADE_Pratt Institute NY (2012)

Anca Mihaela Constantin
Studiu de caz Casa Fântâneanu Slatina: propunere spre clasare și restaurare (2010)