ro | en
ArgumentNr. 4/2012

Studii si aplicatii_UPGRADE_Pratt Institute NY

Rezumat

Tema aleasa propune prezentarea unor proiecte din anii terminali ai Facultatii de Arhitectura – Pratt Institite USA.

Proiectul este un vehicul pentru studentul din al cincilea an pentru a articula independent poziția sa asupra abordarii subiectului de studiu în ultimul an de studii universitare de licență.

Poziția relevant arhitecturala, pune accentul pe gândirea critică, inovație și comunicare în cadrul diferitelor proiecte prezentate. O astfel de anchetă ar putea preocupa în sine unul sau mai multe aspecte ale producției de arhitectura din material, ar putea aduce noi abordari si priviri formale, și programatice asupra programelor sociale, administrative, publice( cladiri si spatii publice).

Gradul de proiect de cercetare cuprinde producția de muncă în termen de două ateliere paralele materializate asemenea unor panouri de prezentare: desenele - necesare pentru reviews și eseuri scrise - care vor forma corpul “Proiectului” de prezentare. Fiecare formă de reprezentare îndeplinește două roluri: unul este de a colecta informații specifice relevante ale fiecărui student, a doua este de a interoga această cercetare, prin interpretarea desenelor (schitelor) / modele si scris critice.

Elevii își asumă responsabilitatea pentru definirea programului de proiectare si a subiectului ales ce urmeza sa fie tratat.

Download


Alte articole

Anca Mihaela Constantin, Veronica Zybaczynski, Severică Mitrache
Efectele cercetării preliminare asupra proiectului și a derulării lucrărilor de restaurare. (2015)

Anca Mihaela Constantin
Reabilitare sustenabilă la nivelul spațiului public urban (2014)

Anca Mihaela Constantin
Pop-up architecture - spațiul public la pachet (2013)

Anca Mihaela Constantin
Studiu de caz Casa Fântâneanu Slatina: propunere spre clasare și restaurare (2010)