ro | en
ArgumentNr. 6/2014

PRISPA post Madrid

Rezumat

PRISPA este prima echipă românească ce participă la o competiție internațională dedicată atât universităților de arhitectură cât și celor de inginerie: Solar Decathlon Europe.

Participarea la acest eveniment permite, pe de o parte, universităților să promoveze idei pe care să le integreze în construcții sustenabile, cu toate exigențele atât de calitate cât și de confort necesare. Pe de altă parte, echipelor de studenți participanți (din domenii variate: arhitectură, artă, inginerie, construcții de mașini, management, marketing și comunicare etc.) le oferă posibilitatea să se întreacă în proiectarea, construirea și funcționarea în mod eficient din punct de vedere energetic a unei case, alimentată exclusiv solar.

Depășind etapa de selecție din 2010, echipa “PRISPA TEAM” din care face parte și UAUIM, s-a calificat pentru ultima fază a competiției internaționale“SOLAR DECATHLON EUROPE 2012” de la Madrid. Trebuie menționat faptul că “PRISPA TEAM” se numără printre cele 20 de echipe finaliste ce reprezintă 15 țări din patru continente, din totalul de 47 echipe participante.

Solar Decathlon Europe nu este doar un concurs de concepte, casa a fost construită și supusă unor testări în România, apoi transportată în luna septembrie 2012 la Madrid, unde a fost reasamblată în timp de 13 zile în Villa Solar, un sit amenajat special pentru competiție.

PRISPA s-a întors de la Madrid cu câteva rezultate bune: locul 2 la Eficiență Energetică, locul 4 la Bilanțul Energiei Electrice, locul 2 la Opțiunea Publicului, locul 9 din 18 în clasamentul general și o mențiune onorabilă pentru crearea Conștientizării Sociale.

Download


Alte articole

Dorina Onescu-Tărbujaru
Experiment în Pasajul de la Universitate: Cultura vizuală în spațiile subterane de tranzit (2013)

Dorina Onescu-Tărbujaru
Metode de abordare a reamenajărilor clădirilor de patrimoniu (2010)