ro | en
ArgumentNr. 4/2012

Tipuri de intervenții pe clădiri istorice

Rezumat

Bucureștiul își poate pierde, încet dar sigur, clădirile de valoare. Nu vorbim numai despre cele cu valoare istorică, ci și despre clădiri cu valoare arhitecturală și ambientală.

Clădiri valoroase au fost declasate, pentru a putea fi demolate de diverși întreprinzători locali și străini, în schimb au fost păstrate clădiri și zone luate la grămadă, în primii ani, care blochează și azi dezvoltarea corectă a orașului.

Reabilitarea, din punct de vedere arhitectural, a unor astfel de clădiri trebuie abordată în primul rând cu respect față de istoria lor, față de mediul înconjurător și față de stilul căruia îi aparțin.

Conservarea arhitecturală a unei clădiri istorice este complexă: în primul rând pentru faptul că edificiul trebuie să rămână în picioare și să fie stabil pentru mulți ani și de acum încolo, în al doilea rând, din punct de vedere economic, trebuie să fie funcțională și utilizată la maxima capacitate, în al treilea rând, trebuie să reziste efectelor climatului și, în al patrulea rând, o întreagă echipă de profesioniști trebuie să colaboreze.

Download


Alte articole

Cristia Chira, Mihaela Lazăr, Marilena Negulescu
Arhitectură de interior și scenografie de film. Direcție teoretică de abordare a spațiului interior (2021)