ro | en
ArgumentNr. 9/2017

Bucureștiul de ieri - jurnal dintr-o lume uitată

  • / Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București, România

Rezumat

Lucrarea vizează propunerea unui traseu în centrul Bucureștiului, într-o zonă protejată, ce consacrează valori arhitecturale, acesta pornind din Piața Timpului, terminându-se în Parcul Mântuleasa.

Obiectivul principal este acela de a prezenta unui public aceste valori ale patrimoniului bucureștean ce sunt pe punctul de a fi distruse iremediabil, atrăgând atenția asupra revitalizării acestui spațiu, lucru ce presupune inițierea unor programe de restaurare, conservare, reabilitare, punere în valoare.

Se va urmării modul de dezvoltare a Căii Moșilor și a Mahalalei Mântuleasa, prezentarea unor programe de arhitectură, anume casele de negustori și hanurile prin ilustrarea unor clădiri monument istoric aflate pe acest traseu. Semnalarea unor astfel de monumente este importantă pentru patrimoniul bucureștean. Respectarea identității unui spațiu, asumarea valorilor sale culturale și arhitecturale, precum și revalorificarea lor reprezintă un pas semnificativ în respectarea trecutului. Și prin respectarea trecutului ne respectam pe noi, cei de azi.

Download


Alte articole

Oana-Violeta Anghel, Mario Chiru, Roxana-Nicoleta Ivan
Structură – Arhitectură – Tehnologie (2017)