ro | en
ArgumentNr. 7/2015

Foaier urban – Proiect de școală , anul IV , sem I

  • / Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, București, România

Rezumat

În contextul orașului București, organism in continuă dezvoltare, acesta se afla intr-o permanentă schimbare, o evoluție in care spațiile de intâlnire și de manifestare publică sunt căutate și primite cu entuziasm.

Foaierul Urban constituie tocmai propunerea care răspunde la necesitatea unui spațiu urban, un loc de intrare in societate. Amplasat in continuitatea spațiului cultural din vecinătatea străzii Arthur Verona intersecție cu Jean Louis Calderon, spațiul public propus este ușor accesibil și in același timp ferit de traficul de mașini.Volumele propuse ofera funcțiuni care pun la dispoziția utilizatorului posibilitatea parcurgerii unui traseu care invită si captează la recreație, comunicare si informare toate categoriile de vârsta.

Obiectul de arhitectură face parte din traseul public si poate acționa astfel in diferite ipostaze cu utilizatorul. Trecătorii pot observa din mai multe perspective scena, pot accesa terasa circulabilă sau pot participa la evenimentele din interiorul pieței urbane in fața scenei. Interiorul invită la activități precum expoziții, vernisaje si workshop-uri, interacționând cu vecinătățile prin casetele de sticlă care se aseamănă cu o scenă/creează imaginea unei scene și oferă o imagine atrăgătoare pe timpul serii când sunt luminate.

Foaierul urban reprezintă locul de intrare in societate, pistă de lansare pentru persoane cu aptitudini excepționale. Este locul pentru viitoare activități culturale, care invită atât noii veniti cat si „veteranii” – participanții consacrați ai vieții urbane. Propunerea permite astfel ca noi sa fim proprii regizori si actori intr-o scena la scara mai mare, la nivel orașului.

Download