ro | en
ArgumentNr. 7/2015

Evaluarea efectelor psihologice ale fațadelor orașelor contemporane asupra copiilor

Rezumat

Fațada orașului este o combinație de diferite elemente care a fost modelată de străzi și trasee, și este dependentă de întâmplările și situațiile orașului. In prezent, fațadele orașului au devenit importante datorită regulilor de spații publice în urbanism. Este suficient să parcurgi o stradă ca să faci față la ciocniri de culori, pietre, cărămizi și betoane în natura clădirilor.

Nepotrivirile între mărimea și înălțimea clădirilor, folosind texturi de design diferite și în opoziție, materiale și culori pentru clădiri, ferestre urate, intrări variate, și vederi confuze și inconsistente, sunt cele mai comune probleme ale fațadelor orașelor contemporane. Sensul de fixare și sensul cetățeniei au fost concepte ale orașelor trecute, dar între timp, azi, orașul este o combinație de clădiri înalte, străzi, birouri și parcuri. In prezent, continuitatea clădirilor cu solul și cerul a fost întreruptă, și spațiul a fost construite între ele. Texturile orașului includ mase risipite care sunt lipsite de valori culturale, sociale și economice deoarece clădirile au fost primele construite spațiul urban fiind un rezultat a ceea ce a rămas.

Copii ar trebui să trăiască și să crească în acest fel de orașe, să comunice în aceste medii neplăcute și ar trebui să fie în siguranță și liniștiți în mijlocul acestor perturbări vizuale. Hyper-copilul, copilul depresiv, copilul sălbatic, copilul pasiv contemporan și așa mai departe… sunt punctele negative ale crizei orașelor. Urbanismul orașului poate însă garanta sănătatea mentală a copiilor și a tuturor grupurilor de cetățeni.

In acest articol, doresc să extrag strategiile care gestionează fațadele orașelor contemporane având în vedere nevoile speciale ale copilului, în vederea stabilirii exemplelor de succes în cadrul zonelor locale și metropolitane.

Download