ro | en
ArgumentNr. 1/2009

Regenerare la scară umană

Rezumat

Tema propusă urmărește modul de transformare și constituire a spațiilor urbane, ca și consecință a constantelor evoluții sociale, culturale și în modul de utilizare, încercând să determine în ce măsură inter-relaționările dintre oraș și societate conduc la noi tipuri de experiențe și condiționări urbane și cercetează direcțiile spre care se îndreaptă soluțiile arhitecturale - răspuns pentru re-evaluarea convențiilor urbane.

Arhitectura este expresia societății și a așteptărilor sale. Relațiile socio-spațiale și experiența urbană sunt în continuă transformare; fiind totodata agent, dar și registru al schimbării și evoluției sociale, cadrul urban oferă, provoacă, însă pretinde adaptare.

Situațiile extreme pretind noi forme de ocupare urbană, cer să fie utilizate în mod creativ, iar soluțiile arhitecturale răspund unor așteptări și coeficienți în permanentă schimbare.

Jucand un rol determinant în dezvoltarea orașelor sau cartierelor, forțele sociale și culturale sunt în măsură să sprijine ori să impiedice calitatea spațiului urban.

Download