ro | en
ArgumentCall for papers › Call for papers Argument nr. 15
Publicat 25 iulie 2022

Call for papers Argument 15/2023: „Concept și materialitate în arhitectură”

Subiectul propus dezbaterii în cadrul numărului anterior al revistei, dedicat materialității și percepției, a adus în fața publicului interesat abordări cu direcții variate, specifice domeniului sau multidisciplinare. Polemica în jurul materialității demonstrează pe de o parte actualitatea temei, iar pe de alta, preferința pentru abordări pragmatice sau ideale ale materialului „întrupat” în arhitectură. Ca urmare a interesului manifestat față de subiect vă invităm să continuăm dezbaterile în paginile numărului 15 al revistei Argument. De la concept la materializare, de la materialitate - concept la percepția materialității, de la material la imaterial, toate acestea constituie posibile perspective asupra subiectului. Sunt încurajate deopotrivă abordările din interiorul și din afara disciplinei arhitecturii, abordările interdisciplinare, abordările novatoare sau care pun într-o lumină nouă, viziuni posibile sau consacrate ale materialității.

Conferința și publicația asociată rămân deschise profesioniștilor interesați, cercetătorilor, cadrelor didactice, studenților și absolvenților doctoranzi ce studiază discipline diverse precum arhitectura și arhitectura de interior, planificarea urbană, peisagistica, arta sub formele sale variate, geografia urbană, sociologia și antropologia etc.

Așteptăm cu interes propunerile dvs. exclusiv pe adresa redacției – argument.uauim@gmail.com.

_deadline transmitere rezumat (aprox. 1000 cuvinte): 21 octombrie 2022

_comunicarea acceptării rezumatelor: 31 octombrie 2022

_transmiterea articolelor in extenso, în limba engleză*: 16 ianuarie 2023

_sesiunea de comunicări științifice: 25 mai 2023

Articolele, cu caracter științific, vor fi redactate conform template-ului și vor fi însoțite de declarația privind drepturile de autor semnată (ambele documente, precum și alte informații utile, sunt disponibile pe pagina revistei argument.uauim.ro).

Totodată, revista Argument publică review-uri pentru cărți, conferințe și evenimente ce se înscriu în aria tematică a acesteia. Review-urile cu caracter critic, redactate atât în limba română, cât și limba engleză*, vor avea între 700-1500 cuvinte. Termenul limită pentru trimiterea acestora prin e-mail, pe adresa revistei, este 10 aprilie 2023.

*Trimiterea textului se poate face, în prima fază, cel puțin în limba engleză, urmând a fi redactat ulterior și în limba română. Exclusiv pentru autorii străini, traducerea în limba română se va face de către echipa editorială.