ro | en
ArgumentNr. 6/2014

Concurs „Unknown”

Rezumat

Concursul Unknown cere, în ediția 2012, explorarea unor noi idei de locuire, locuire ce s-ar putea dezvolta în viitor.

Marte. Craterul Gale. Loc de aterizare și explorare a ultimului Rover de la NASA, Curiosity. Temperatura variază de la -143 grade C la +35 grade C, atmosfera rarefiată 95% CO2, 0.13% O2, 4.87% alte gaze, urme de eroziune la nivelul rocilor, gheață sub suprafața terenului, fără urme de viață.

Locuirea pe altă planetă ca rezolvare a crizei suprapopulării. Aceasta este propunerea noastră pentru concursul Unknown. Cum suprapopularea planetei Pământ pare inevitabilă, urbanizarea din ce în ce mai accentuată, distrugerea ecosistemelor și poluarea atmosferei ne-au dus la concluzia că arhitectura sustenabilă nu va putea rezolva problema locuirii. Cantitatea de resurse finite ale planetei nu poate permite o expansiune fără oprire a populației. Din aceste considerente am decis să încercăm să facem o altă planetă locuibilă.

De ce Marte? Marte este destul de aproape de Pământ, cu o structură similară a solului, nu are substanțe nocive în suspensie și cercetările arată că a existat apă în stare lichidă. Cu alte cuvinte, poate să devină o planetă locuibilă.

Proiectul dorește să exploreze o posibilitate de locuire a planetei roșii. Proiectul are 3 faze, fiecare atacând una dintre cele 3 mari probleme: Deplasarea până pe suprafața planetei, Construirea, Locuirea.

Download